Cemeterio de La Recoleta

La Recoleta, kyrkogården som är en stad i staden. Det är en sorgsen men vacker plats som kommit att bli en av Buenos Aires mest besökta turistattraktioner. Längs stenbelagda gator vilar förnäma argentinare i tempelliknande sarkofager. Det ena bygget pampigare än den andra. Några har statyer resta till sitt minne. La Recoleta är imponerande, men medan de döda vilar under dessa vackra tak sover tusentals levande under bar himmel i denna storstad. Det får en att fundera.

 

Trivia: Kyrkogården var tidigare öppen att tillträda alla tider på dygnet, men sedan kyrkogården kom att bli en plats för hor fick man lov att sätta upp grindar och håller nu endast öppet under dagtid. Av alla platser… och ja, det sägs även spöka.

This entry was posted in Argentina, Gringons resa till äventyrets kontinent., Reportage and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

4 Comments

 1. Posted 2 augusti, 2012 at 11:03 by Lisa | Permalink

  Åh, vad jag älskar de här bilderna! Ansikten och ögonlock. En tystnad och jag andas. Nästan lika vackra som ökenbilderna från Peru. Jag blir så sugen på att fota nu och är glad att jag hittade till din fina sida (från Karins blogg). Vissa människor tycker man om utan att någonsin ha träffat. Tack för inspiration! (Ps. Hur länge var ni på resande fot, i sydamerika? Fantastiskt…bara att våga en sån resa…) Lisa

  • Posted 3 augusti, 2012 at 01:19 by Jocke | Permalink

   Kul att du blir inspirerad. Att fota är en bra hobby på många sätt. Om inte annat för att minnas saker man sett. Men att fånga ett ögonblick precis som man själv ser det, ja det är magi. Reste i fyra månader. Ett land i månaden, typ. Allt gick hur bra som helst, och med lite planering så tror jag faktiskt att man inte ska behöva vara så orolig. Mitt tips till den som vill åka till sydamerika är att kontakta organisationer och besöka dem. Även om det bara blir för en dag, så är det värt det. Organisationslivet är starkt i sydamerika, och min erfarenhet är att de blir glada av att få besök :)

   • Posted 3 augusti, 2012 at 09:13 by Lisa | Permalink

    Ja, jag blev faktiskt riktigt inspirerad till att börja fota. Jag tycker om din blick, vilka motiv du valt. Vad använder du för kamera? Jag använder fortfarande analog. Just för att jag är så förtjust i ögonblicksbilderna. Vill inte ta 20 digitala bilder och välja ut den bästa. Och så retuschera lite. Har alltid tyckt om att bilden får bli som den blir. Lite suddig, nån tittar bort, kanske ett kapat huvud. Inte perfekt, men intressant. Fast jag vet hur efter min tid jag är. Så ska ta o köpa mig en digital. Tar gärna emot tips. Nån som tar bra bilder, bra zoom, men inte är för avancerad.

    Skulle nog aldrig våga en sån resa. Är för bekväm kanske. Kanske för hemmakär. Men älskar att se bilder från andras resor. För mig blir det mest Europa. Och svenska fjäll. Men det är äventyr det med.

    Ska kolla mer här sen, när jag får tid.

    • Posted 17 augusti, 2012 at 04:42 by Joakim | Permalink

     Verkligen kul ifall du blir inspirerad :) Jag använder en Pentax K-7, med ett 16-50/2.8 och ett 50-135/2.8 objektiv. Tycker att man får väldigt mycket för pengarna när man köper Pentax. Att knäppa för mycket bilder är inte kul, det både förtar lite av charmen, plus att det blir väldigt mycket jobb att sortera i efterhand. Trots att jag har digital kamera så försöker jag vara varsam med avtryckarfingret. Bilderna från Kuba är tagna med en enkel kompaktkamera, Fujufilm F11, som inte är helt ny. Med gynnsamt ljus går det att ta bra bilder även med en enklare kamera.

     Europa och svenska fjäll kan vara hur mycket äventyr som helst. Att fota på exotiska platser är att göra det lätt för sig. Jag önskar verkligen att jag var bättre på att ta bilder hemmavid.

Lämna kommentar

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>