Jesus

På många andra platser runt om i världen blickar Guds vakande öga ner över folket, så även i Cochabamba. Här i form av världens största Jesusstaty.

Cristo de la Concordia är en av världens högsta Kristustatyer. Utsikten från höjden där Jesusstatyn står är imponerande, och den bjuder på ett storartat panorama över Cochabamba. Staden omges helt av bergsmassiv, vilket bidrar till att klimatet är varmt och behagligt året om, och det är inte för inte som Cochabamba kallas ”staden med den eviga våren”.

Vid vårt besök vid Jesusstatyn träffar vi av en händelse på Siw, en finsk kvinna som vi varit i kontakt med redan innan avresan eftersom hon driver ett barnhem som vi skulle vilja besöka (Corazón Grande).  Att vi träffar på Siw redan under vår andra dag i staden är en märkvärdig slump (eller ett tecken från ovan, beroende på vem man frågar).  Klart är i alla fall att även om Cochabamba har drygt 600 000 invånare, så är staden inte större än att man kan springa på en bekant.

This entry was posted in Bolivia, Gringons resa till äventyrets kontinent., Reportage and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lämna kommentar

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>