(R) eko turism – Kallari

Ett av våra favotitfrukostställen är Kallaris café inne i centrala Quito (Wilson y Mera). Kallari är i första hand ett kakaokooperativ från el oriente, Amazonas, vars choklad också finns att köpa i Sverige. Chokladen som de säljer är ”more than Fairtrade”, och chokladdrycken de serverar på caféet ger en helt ny dimension till vad chokladdryck egentligen handlar om, och jag tippar att nästa innegrej i Sverige kommer att bli chokladdryck. Det finns mer än O’boy att upptäcka för alla som gillar choklad – på samma sätt som det finns mer än Nestlé för kaffedrickare.

För den som vill besöka Kallari på hemmaplan i Rio Napo så finns det möjligheter att åka dit och turista, eller volontärjobba. Ett schysst sätt att lära sig mer om den ecuadorianska kakaon, men också en möjlighet att se lite av vardagslivet på landsbygden. Det är många turistbyråer som har förstått att ”eko” är inne, men oftast betyder det väldigt lite i praktiken. Med Kallari så är hela konceptet att det är (r)eko, vilket gör att jag hellre skulle lägga mina slantar i deras börs.  Nästa gång jag åker till Ecuador ska jag åka dit.

Kallari (hemsida)

This entry was posted in Ecuador, Gringons resa till äventyrets kontinent., Reportage and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lämna kommentar

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>